RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Путіна повідомили про нове посилення військ на кордоні з Україною

Міністерство оборони Росії знову сформує 150-ту мотострілецьку дивізію, яка буде дислокуватися на трьох полігонах в Ростовській області.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на Міноборони РФ.

"На полігонах Кузьмінський, Кадамовський і Міллерове міністерство планує розмістити знову створювану 150-ту Ідріцько-Берлінського ордена Кутузова II ступеня мотострілецьку дивізію. Планується, що бойова підготовка особового складу розпочнеться на полігоні вже через кілька місяців", — заявили в Міноборони Росії.

У військовому відомстві РФ підкреслили, що для підготовки солдатів 150-ї мотострілецької дивізії з нуля будується Кадамовський полігон, який стане одним з найсучасніших в Росії".

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відповів на запитання УНІАН, для чого Росія розгортає в Ростовській області дивізію на тлі звинувачень щодо участі Кремля в конфлікті на Донбасі.

"Ці звинувачення, як ви знаєте, ми не сприймаємо. Ми не згодні з ними", - повідомив прес-секретар російського президента.

"Щодо розгортання там або тут наших військових з'єднань – це суверенне право РФ - вільно переміщати наших військових по всій території нашої країни. Ці переміщення жодним чином не загрожують нашим сусідам", - підкреслив Пєсков.

Як повідомляв "Апостроф", у лютому Росія провела військові навчання неподалік від кордону з Україною.