RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися перші фото Савченко в ПАРЄ

У мережі з'явилися перші фотографії української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яка бере участь 20 червня у робочому засіданні групи Європейської народної партії (ЄНП) у рамках пленарного засідання Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Знімки, зокрема, розмістила на своїй сторінці у Facebook нардеп Світлана Заліщук.

Також фото опублікували перший заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко та інформагенція "УНІАН". Зазначається, що члени групи ЄНП зустріли Савченко оплесками.

"Перший виступ Надіі Савченко в ПАРЄ. Вона хвилювалася. Вперше на великому міжнародному майданчику, емоції зрозумілі. Але виступила дуже добре. Ключові меседжі: звільнення Надіі не було милосердям Путіна, РФ викрала Надю незаконно і демонструє зверхність до прав людини. Росія порушила своі зобов'язання щодо будапештського меморандуму і порушила украінські кордони. Росія продовжує утримувати українських політв'язнів і арештовує кримських татар. Не можуть бути повернуті повноваження російськоі делегаціі, поки Росія продовжує порушувати міжнародне право. Ми чекаємо міжнародної підтримки у звільненні заручників і захисті суверенітету і незалежності. Не дай Боже мати вам такого сусіда, як Росія", - написала Геращенко у своєму Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що повернення до України негативно позначилося на українській льотчиці та народному депутаті Надії Савченко.