RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У Росії розповіли, в яких питаннях Порошенко повторює за Путіним

Російський економіст Владислав Іноземцев вважає, що нинішній президент України Петро Порошенко в питанні підбору кадрів сильно нагадує президента РФ Володимира Путіна.

"Коли країна знаходиться в перехідному і реформаторському періоді, то, як не парадоксально, чим більше є в її уряді незгоди, а ще краще, різних інтересів, тим краще. Тому що при різних інтересах розвивається певний баланс. Коли у вас сидять у всіх можливих інстанціях люди з Вінниці, то це вже не уряд, а міськрада Вінниці якась. Саме так. Наче в Україні більше немає інших областей. Тому, знаєте, це вже одразу викликає підозру. А з урахуванням того, що відбувається в українській економіці та в інших системах, а також того, що зробив Янукович... Нові люди вже досить багато зробили своєю політикою, але особисто в мене не виникає відчуття, що це абсолютно чиста і нормальна команда. От за що, наприклад, мені здається не дуже треба любити того ж Путіна. За те, що підбір кадрів йде виключно з особистої приязні. В Україні відбувається те саме. По суті, сьогодні склалася така ситуація, яка була у Януковича", - сказав Іноземцев в інтерв’ю "Апострофу".

"Після Майдану у вас виникло безліч нових лідерів, я не кажу хороших чи поганих, Яценюк, Ярош, Кличко. І у кожного з них були свої інтереси. І будь-яке рішення проходило у вигляді торгу, що, в принципі, нормально. Будь-яка демократія, як би вона не розвивалася, завжди сполучає інтереси окремих угрупувань, кланів, партій, чого завгодно. Зараз це все пішло, і з'явилася така монолітна група, яка знову "працює". Це може закінчитися тим, чим закінчилося у Януковича. Тому що, якщо немає ніяких противаг, якщо не можна нічого контролювати ззовні, це все призведе до того, що просто виникне чергова "сім'я", яка буде працювати тільки на себе", - додав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофу" Янукович повертається: влада створює в Україні нову "сім'ю".