RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Савченко жорстко поставила на місце російського пропагандиста: опубліковано відео

У вівторок на круглому столі в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) нардеп Надія Савченко жорстко поставила на місце одного з російських журналістів, який поставив представникові України кілька провокаційних запитань.

Відео перепалки Савченко з російським пропагандистом опубліковано на YouTube.

У своєму запитанні журналіст заявив, що його колеги в зоні АТО знаходять уламки снарядів в лікарнях і дитячих садках. Також він запитав, чи планує Савченко займатися тільки правами політв'язнів в Росії або в Україні також.

У відповідь Савченко закликала російських журналістів не спотворювати інформацію про марку снарядів, осколки від яких вони виявляють, видаючи дозволені снаряди за заборонені Женевською конвенцією. Говорячи про ув'язнених в Україні, вона заявила, що одним з напрямків її діяльності будуть суди і судова реформа.

"Я дуже хочу, щоб український суд був на порядок вище російського суду, щоб у нас не було до чого причепитися, так, як ви ведете суди, як це у вас відбувається. Тому так, я буду займатися всіма цими питаннями", – сказала вона.

У відповідь на уточнення журналіста, чи може він передати Коцабі, що Савченко займеться його питанням, вона заявила, що в цьому їй посередники не потрібні.

"Я не вважаю, що я буду зі своїм народом розмовляти через російських журналістів. У мене є через кого поговорити з моїми українцями. Тому я зв'яжуся з ними сама, велике спасибі", – сказала вона.

В кінці перепалки сидячий поруч з Савченко нардеп Володимир Ар'єв заявив: "Для того, щоб не брати в руки осколки, перестаньте надсилати в Україну свою зброю".

Раніше в мережі з'явилися перші фото Савчено в ПАРЄ. Зазначалося, що члени групи ЄНП зустріли оплесками.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео виступу Надії Савченко в рамках пленарного засідання ПАРЄ.