RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Експерт: тільки Ляшко може завалити голосування в Раді щодо виборів в ДНР-ЛНР

Тільки лідер Радикальної партії, народний депутат Олег Ляшко може завалити голосування у Верховній раді за вибори в самопроголошених ДНР та ЛНР.

Про це заявив політичний експерт Володимир Цибулько, передає "Kyiv.Press".

"В разі розгляду питання закону про вибори на окупованих територіях в парламенті в липні — Раду можуть просто спалити розлючені громадяни. Навіть сама реєстрація такого законопроекту буде сприйнята як зрада більшістю виборців, як здача національних інтересів. До цього часу Украіні вдавалося утримувати баланс і проводити чітку політику у відносинах із зовнішніми акторами: ми вимагали перш за все виконання Росією безпекових пунктів Мінських угод: виводу озброєння і російських військ, звільнення заручників, повного перемиря. До цих вимог виборці звикли, хоча постійні обстріли без права відповіді не можна терпіти вічно", - заявив експерт.

"І от тепер керівники Франціі і Німеччина починають змінювати риторику і вимагають від України хоча би прийняти спеціальний закон про вибори. Звичайно, при масованій обробці депутатів можна знайти 226 голосів зараз за будь що — хоч за вручення Путіну ордену Хмельницького. Проте, сам факт розгляду може викликати протистояння не лише навколо Ради, але і всередині. Найбільших баталій можна очікувати від фракції Радикальної партії. Цього разу вони будуть блокувати вже не трибуну, а штурмувати щитову. При пасивній позиції більшості депутатів Ляшко радикальними діями може взагалі завалити відповідне голосування. Парубій в цей час навряд чи погодиться головувати, його прийдеться відправляти у відрядження", - зазначив Цибулько.

"Помилковий обшук" у Ляшка скоріше за все є якраз пробною кулею для його нейтралізації. Садового зараз звязали пожежею на сміттєзвалищі, Тимошенко отримала натяк про наявність компромату по газовим угодам, залишається забезпечити проблеми Ляшку — лише так Рада зможе взятися за розгляд контраверсійного закону. Проте, скоріше за все, після різкого опору експертного середовища та патріотичної опозиції ніхто влітку вносити закон для ОРДЛО не буде, і навіть нормандські партнери зрозуміють ситуацію, вони ж-бо моніторять настрої і не захочуть стати винуватцями штурму парламенту", – дав прогноз експерт.