RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Голова СБУ розповів, як кум Путіна мерзнув у зоні АТО

Голова Служби безпеки України, генерал армії Василь Грицак розповів, як кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук мерзнув у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це Грицак повідомив в інтерв'ю Ліга. Новости.

"Вдруге ми з ним говорили, в 2015 році, коли керівництвом було прийнято рішення про залучення Медведчука до процесу обміну заручників. У той час я постійно перебував у АТО. На вулиці було дуже холодно, це був один з перших з його участю обмінів. Ми стояли в полі, район Ясинуватої. Третя година ночі. Медведчук приїхав у туфлях на тонкій підошві. Приїхав разом з Кононовим на прізвисько "Цар" — так званим "міністром оборони" терористичної організації ДНР. За три години, що ми там простояли, він дуже змерз", - сказав голова СБУ.

Він підкреслив, що до обміну військовополоненими необхідно підключати всіх людей, які зможуть допомогти у звільненні українських солдатів.

Також Грицак розповів, коли саме до обміну полоненими підключили Медведчука.

"В якийсь момент обмін зайшов у глухий кут — у силу різних обставин, про які можна довго дискутувати. Було прийнято рішення про включення в групу Медведчука. Був проведений один дуже хороший обмін - ми віддали 220 осіб, але забрали понад 150 людей своїх. Це було перед новим 2015 роком. Тоді Медведчук нам дійсно допоміг", - зазначив голова СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", Грицак розповів про цікавий момент при затриманні громадянина Франції, який готував теракти на Євро-2016.