RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Треба було не віддавати Крим: Савченко висловилася про війну проти Росії

Росія не розв'язала би війну на Донбасі, якби в березні 2014 року Україна зуміла дати їй гідну відсіч під час анексії Криму.

Про це заявила українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко в інтерв'ю "Собеседнику".

За словами Савченко, Україні не варто поспішати відмовлятися від територій, захоплених бойовиками на Донбасі.

"Він наш, Донбас! Ми ще й Крим повернемо, а вже своє утримати... Є державний кордон. І міркувати про економічні та політичні вигоди, які походять від розвалу цілісної України, – я цього не розумію. Це як в "Івані Васильовичі": ти що ж це, царська морда, казенні землі розбазарюєш?!" - говорить Савченко.

Народний депутат упевнена, що вина за втрату Криму лежить на уряді та армії.

"Ви запитаєте Росію: якщо б вона дійсно зіткнулася в Криму з організованим опором, якщо б вона змушена була викотити туди літаки і військові кораблі – була б війна? Якщо б і була, то зовсім інша. Війну саму по собі, я розумію, важко назвати нормальною. І все ж якщо стоїть солдат, якому платять, якого вчили, який присягав, і тут ви пригнали своїх таких самих солдатів, то це все-таки війна у звичайному сенсі. А ось те, що називають гібридною війною, коли підбурюють населення, коли в заручниках ситуації опиняються мирні жителі, – це війна ненормальна, це підлі методи нинішньої Росії, інакше вона воювати не вміє", - говорить Савченко.

Раніше екс-радник президента Росії Володимира Путіна розповів "Апострофу" про три спроби Путіна захопити Крим.