RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Легендарний польський реформатор розповів, що може згубити Україну

Відомий польський реформатор, позаштатний радник президента України Лешек Бальцерович розповів про загрози приходу до влади популістів для економіки України.

Про це Бальцерович повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Для України популізм особливо шкідливий. Відповідальні журналісти та експерти повинні викривати популістів. Ці люди проти того, що насправді потрібно для розвитку країни. Греція - це попереджувальний сигнал для України. Там популісти керували кілька років і привели країну до катастрофи. Якщо вони переможуть в Україні, якщо переможуть популярні в деяких колах постулати про збільшення видатків бюджету, це загрожуватиме перспективі економічного зростання", - сказав польський реформатор.

За його словами, необхідно захистити суспільну думку від ідей популістів, оскільки більшість людей може піти за ними.

"Продовження або поглиблення проблем у бюджеті є дуже небезпечним, домінування політики над економікою дуже небезпечне, лобіювання різних складних рішень нібито для блага людей - теж дуже небезпечно", - зазначив Бальцерович.

Він підкреслив, що популісти не мають наміру піклуватися про бідних людей.

"Популісти стверджують, що піклуються про бідних людей, але насправді шкодять їм. Якщо вони переможуть, то шанси України на одужання будуть втрачені", - вважає радник Порошенко.

Докладніше читайте в інтерв'ю Лешека Бальцеровича для "Апострофу".