RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ватажків Криму знову викрили у зриві планів Путіна по півострову

Ватажки Криму постійно не вкладаються в терміни виконання плану-графіка окупаційної влади з Росії "Соціально-економічний розвиток Криму і Севастополя до 2020 року".

Про це повідомляє російська газета "Комерсант".

"Ми дали можливість нашим кримським і севастопольським колегам працювати в 2016 році за спрощеною системою закупівель, але плани знову не виконуються", - обурюється російський федеральний чиновник на правах анонімності.

За його даними, в березні так званий уряд Севастополя повинен був провести усі конкурси, а в квітні — укласти контракти. Він уточнив, що це питання піднімалося 27 травня на нараді у віце-прем'єра РФ Дмитра Козака.

Всі відставання ватажки Криму повинні були надолужити до 30 червня, але на ділі їм вдалося укласти лише кілька контрактів, інші позиції плану-графіку з'їхали.

Для прискорення Криму надали особливі умови для укладання контрактів та проведення конкурсів, зокрема, так звана влада півострова здобула право визначати єдиного виконавця держконтракту за розпорядженням "уряду Севастополя", тобто без оголошення конкурсу.

Джерела видання відзначають, що таке рішення несе в собі серйозні корупційні ризики, оскільки процедура укладення контрактів більше не буде прозорою.

"Це єдиний спосіб вийти на нормальне планування і реалізацію федеральної цільової програми, на щось інше у нас вже немає часу", - заявило виданню джерело, близьке до окупаційної владиі Криму.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно журналісти опублікували нові фотографії курортного сезону в окупованому Криму, які були зняті на півострові цього літа. Раніше з'явилися фото порожніх пляжів у Судаку.