RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Меркель зробила резонансну заяву щодо виборів на Донбасі

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що вибори на Донбасі не можуть відбутися через ситуацію з безпекою в регіоні.

Слова Меркель передає "Інтерфакс-Україна".

"Вибори не можуть відбутися з об'єктивних причин: просто на Донбасі небезпечно", - сказала вона в ході спільного брифінгу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в понеділок у Берліні.

Також Меркель підкреслила, що Німеччина продовжить підтримку України в питанні вирішення конфлікту на Донбасі і забезпечення умов, які необхідні для проведення там виборів.

У свою чергу, Гройсман зазначив, що не може бути різних підходів щодо стандартів проведення виборів в Україні та інших європейських країнах.

"Вибори повинні відбуватися тоді, коли є абсолютна відкритість і можливість прийти і вільно зробити свій вибір. Якщо ви подивитеся на те, що відбувається на Донбасі, то ви побачите, що з боку Росії та її бойовиків ми щодня маємо близько 50 обстрілів", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що проведення виборів у регіоні стане можливим лише після виконання російською стороною умов Мінських угод і встановлення миру.

На початку травня один з високопоставлених співробітників українського МЗС розповів "Апострофу" про те, що виборів на окупованому Донбасі в цьому році не буде, і українська влада це розуміє.