RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Путіна звинуватили в спробі завдати удару Конституції України

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов 28 червня в День Конституції розповів подробиці підступного плану президента РФ Володимира Путіна щодо українського Основного документа.

Про це йдеться в його заяві на сайті РНБО.

"Спроби Януковича, узурпувавши владу, деформувати під себе Основний закон призвели до падіння його режиму. Розв'язавши проти нас війну, Російська Федерація намагається не тільки прорвати нашу оборону на сході, але і завдати удару Конституції України. Вони бажають вирвати з української Конституції такі базові поняття, як "свобода", "демократія", "незалежність" та "унітарність". Але їм не вдасться позбавити нас свободи. А об нашу Конституцію, як і об нашу оборону, вони зламають собі зуби", - зазначив Турчинов.

"Історію та Конституцію нашої держави має право писати тільки Український народ. Україна була, є і буде суверенною демократичною унітарною державою. І будь-які зміни до Основного закону повинні лише посилювати демократичність та незалежність нашої країни", - додав секретар РНБО.

Як повідомляв "Апостроф", на початку червня Верховна Рада остаточно затвердила закон про внесення зміни до Конституції України щодо правосуддя.