RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про гучне затримання щодо "газової справи" в Україні

Національне антикорупційне бюро України заявило про затримання голови ТОВ "Надра Геоцентр" Сергія Свіченко.

Про це повідомляється на офіційній сторінці НАБУ в Facebook.

"28 червня 2016 року о 22:00 на території Сумської області детективи Національного антикорупційного бюро України при спробі перетину українсько-російського кордону затримали Свіченка Сергія Олексійовича, керівника ТОВ "Надра Геоцентр". Це підприємство було оператором спільної діяльності за договором спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Інтерфакс-Україна, 21 червня було заарештовано терміном на 60 днів 10 затриманих осіб, які підозрюються у причетності до газової схеми, сумарний розмір застави для всіх заарештованих становить 1 млрд 3 млн грн.

За попередньою інформацією, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд грн: 1,6 млрд грн – це кошти, які були отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства, а 1,3 млрд грн – несплачена сума ренти за користування надрами.

Як повідомляв "Апостроф", 15 червня генпрокурор України Юрій Луценко ініціював подання до Верховної Ради про позбавлення недоторканності народного депутата Олександра Онищенка, який підозрюється у великих газових махінаціях.