RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі ажіотаж навколо статті радника Порошенка про військову загрозу від Росії

Українські політики активно відреагували на статтю радника президента України Володимира Горбуліна про можливий початок масштабного військового наступу Росії.

Політики залишили коментарі з приводу статті Горбуліна на своїх сторінках в Facebook.

"Поки ми тут в Україні воюємо один з одним, займаючись мишачою метушнею, наш північний сусід продовжує готувати плани по повному знищенню України. Рік тому на сайті "Миротворець", який тоді не був так відомий як зараз, були опубліковані секретні документи російського Генерального штабу, в яких детально розписується план по захопленню всієї лівобережної України разом з Києвом всього за 14 днів. На жаль, ця інформація так і не отримала належного поширення й уваги", - заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Володимир Горбулін не тільки розумна людина і патріарх вітчизняної політики, але і один з небагатьох українських державників. А крім того він стратегічно мислить, що в наш час велика рідкість. Він пише про те, що Росія нікуди не дінеться, що "велика війна" переходить в розряд вірогідних сценаріїв майбутнього. І про те, що ми повинні робити. Приголомшлива стаття. Обов'язково до прочитання", - зазначив позафракційний нардеп Борислав Береза.

"А це — завдання стратегічне. Якщо ми не зрозуміємо, що повинні займати більш активну позицію, не тільки захищатися, але й контратакувати (нав'язуючи свою порядку денного на всіх фронтах протистояння), якщо ми і далі будемо ігнорувати стратегічне планування, якщо ми не усвідомлюємо потенціал розвитку інноваційних військових технологій (усвідомлюємо не на словах — тут у нас все нормально, — а в реальних рішеннях і діях) — в разі загострення військово-політичної ситуації ми можемо опинитися не те щоб беззахисними перед ворогом, однак наша недалекоглядність призведе до тяжких наслідків для країни. І до нових людських жертв. А це те, чого ми собі дозволити не можемо", - вважає нардеп Ганна Гопко.