RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мінські переговори: ватажки ДНР/ЛНР влаштували гучний демарш

Ватажки самопроголошених ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили про проведення "попереднього громадського голосування" для вибору потенційних кандидатів для роботи в "органах місцевого самоврядування".

Про це повідомляється на сайтах бойовиків "ДАН" і "ЛИЦ".

Це рішення пояснюється тим, що Верховна рада ніяк не прийме закон про вибори Донбасі. При цьому зазначається, що він не узгоджений з бойовиками.

"В ході голосування буде задіяний оновлений реєстр виборців, виборчі дільниці, дільничні і територіальні виборчі комісії. Тобто фактично ми задіємо всю ту систему і всі процедури, які зазвичай використовуються під час виборів. Але, оскільки у нас залишається нехай і дуже маленька, але надія на те, що Київ все-таки виконає свої зобов'язання у відповідності з Комплексом заходів, ми не будемо поки що проводити вибори, а обмежимося попереднім етапом", - йдеться в заяві Захарченко.

"Виборче законодавство України не дає можливості партійними членам стати самовисуванцями, в Республіці така можливість є, самовисуванцем стати можна, і ми їм цього не забороняємо, а кого обере народ, покаже час. Але при цьому ми ніколи не запросимо на нашу землю політичні сили, які безпосередньо чи опосередковано, в результаті власного безсилля або бездіяльності, підтримували режим АТО", - заявив Плотницький.

Як повідомляв "Апостроф", спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що законопроект про вибори на Донбасі теоретично може з'явитися в парламенті і може бути включений до порядку денного сесії, але перспектив його прийняття немає.