RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Савченко запропонувала несподіваний спосіб спокушання російського ведмедя

Народний депутат Надія Савченко, в минулому українська військова, захоплена в полон у Росії, вважає, що приборкати Росію можна не тільки санкціями, але і заохоченням.

Про це вона сказала в інтерв'ю Новой газете.

"Але якщо відключити співчуття, то я скажу, що санкції повинні працювати. Економічно тиснути режим і плюс до цього ще й персонально тих, хто робить погано і своєму російському народу, і народу України. Але треба розуміти, що якщо Росія буде чогось вчитися, то її треба заохочувати. Якщо ведмедик піддається дресируванню, йому дають шматок цукру", - пояснила Савченко.

Вона висловила подив, що відразу після агресії Росії проти України Захід не ввів справжні сильні санкції.

"Скажу також, що з усіх санкцій найбільш ефективні ті, що б'ють персонально. Башар Асад, наприклад, залишається нев'їзним у більшість країн. Але чому ці заходи не застосовуються до Путіна, який діє тими ж методами, що і Асад? Чому не рубонули відразу SWIFT? Чому не відключили рахунки?" - заявила депутат.

За її словами, ці дії змусили росіян моментально виступити проти президента Росії Володимира Путіна.

При цьому Савченко заявила, що за її звільнення Путін не заслужив заохочення.

"Це не він помилував, у нього просто не залишалося вибору! На нього безпрецедентно тиснули, а я була просто батогом. Тому не рахується — не заробив він на шматочок цукру! А ось якщо віддасть всіх [українських полонених], залишить у спокої кримських татар, залишить Крим і Донбас, ось тоді можна буде говорити навіть про великий шматок і зняття санкцій", - вважає політик.

Як повідомляв "Апостроф",раніше стало відомо, навіщо Савченко контакт з проросійськими бойовиками на Донбасі.