RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

З'явилися нові докази військового вторгнення РФ в Україну

Правозахисна організація International Partnership for Human Rights (IPHR) призвела нові докази незаконного перетину російсько-українського кордону бойовиками з Росії.

Про це повідомляє українська редакція DW з посиланням на звіт IPHR.

Також, як пишуть ЗМІ, у звіті організації надається інформація про населені пункти у Луганській області, обстріл яких здійснювався через кордон з місця розташування підрозділів армії РФ на російській території. Зокрема, у звіті йдеться про обстріл населених пунктів Колісниківка, Комишне, Мілове і Побєда влітку 2014 року.

"Ми показуємо факти перетину українського кордону військовими РФ, тобто живої сили, а також вертольотів та БТР. Відповідно до міжнародного законодавства - це ознаки міжнародного воєнного конфлікту. Тобто в даному випадку - прямої причетності до нього РФ", - сказала координатор польовий місії IPHR в Україні Світлана Валько.

За її словами, всі докази про агресію РФ в Україні будуть передаватися в міжнародні суди, що допоможе постраждалим від військового конфлікту захищати свої права.

Світлана Валько додала, що в основі дослідження лежать свідчення очевидців і потерпілих, а також дані, які були зібрані в ході польових спостережень. Крім цього, співробітники IPHR використовували супутникові знімки, з якими раніше працювали експерти Bellingcat, і дані, зібрані спостерігачами ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році експерти Атлантичної ради привели докази, що бойовикам Донбасу під час наступу надавала підтримку російська армія з території РФ.