RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Проти Ляшка порушили справу: в мережі ажіотаж

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила кримінальну справу проти народного депутата, лідера Радикальної партії Олега Ляшка за образи на адресу прокурора Чернігівської області.

Про це повідомила у своєму Facebook прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Неофіційно. Матюкатися і обкладати х*ми посадову особа легко. Важко - відповісти за статтею КПК. Так, пан радикальний лідер?", - написала вона.

"Офіційно. 15.07.2016 в засобах масової інформації поширився відеозапис погроз народного депутата України Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області. В цей же день Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України за даними повідомленнями в порядку ст. 214 КПК України в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості за вказаним фактом за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) і ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення)", - інформує Сарган.

"До Верховної Ради України направлено листи і повістки про виклик народних депутатів України, які з наявних матеріалів можуть бути свідками скоєння злочину, для проведення слідчих і процесуальних дій", - додає прес-секретар.

Звістка про порушення кримінальної справи проти Ляшка викликала великий резонанс серед користувачів мережі.

"Ось так! Мовчання золото, це не я сказав.. а за базар треба відповідати", "Якщо б і у відношенні прокурорів така ж реакція була... Але це, мабуть, утопія", "Можна і без мату сказати так, що КПК не потрібно буде", - пишуть українці в коментарях до посту Сарган.

Також подію активно коментують користувачі Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", 30 червня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про затримання головного санітарного лікаря Святослава Протаса з начальником департаменту Санітарної служби Олександром Чепурним.