RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Названа єдина сила, здатна на державний переворот в Україні: опубліковано відео

Народний депутат Володимир Парасюк заявив, що організувати державний переворот в Україні може тільки полк спеціального призначення "Азов", що входить до складу Національної гвардії.

Про це нардеп сказав в ефірі одного з українських телеканалів, підкресливши, що має на увазі тільки теоретичну ресурсну можливість, а не бажання чи намір "Азова".

"Те, що у нас є такі сили (здатні здійснити державний переворот - ред) – це факт. Можу сказати, що в 2014-му році їх було набагато більше, зараз, напевно, залишився тільки один – це мій колега по парламенту, який створив батальйон "Азов". Це досить потужна, структурована і в першу чергу ідеологічна організація, яка здатна на таке. Чи вони на це підуть, я відповісти, нажаль, не можу, це залежить від їх амбіцій, їх бачення", - сказав Парасюк.

На його думку, інші добровольчі батальйони були навмисне ослаблені або взяті під контроль, щоб знизити їх небезпеку для влади.

"Порошенко настільки постарався, щоб вони не були дієвими, що від решти добровольчих батальйонів такої загрози немає, лише "Азов" залишився незалежним від Адміністрації президента. Можливо, він залежний від Авакова, але точно він немає хорошого діалогу з Порошенком", - заявив нардеп.

Парасюк при цьому згадав про "Правий сектор", який, на його думку, також має можливості для здійснення держперевороту.

"Є ще "Правий сектор", який зараз переживає інформаційну війну і який дискредитують кожного дня. ПС має можливості, це можливий варіант, але у них немає централізованого поставлення ресурсів, як у "Азова", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому спікер "Правого сектора" Артем Скоропадський заявив, що Україну чекає військовий переворот.

За матеріалами "112"