RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Порошенка розповіли, який рекорд на Донбасі побив Путін

Представник України в тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук заявив, що російських танків на окупованому Донбасі більше, ніж у Німеччині і Великобританії разом узятих.

Про це він сказав в ефірі "5 канал", передає 112.

"Абсолютно точно відомо, що з тієї сторони знаходяться 702 танка трьох модифікацій. Це сучасні танки, танки готові до бою. Артилерійських систем, ствольної артилерії, реактивної і мінометів - більше тисячі. Вже не кажучи про інші параметри, але це найважливіші компоненти військового характеру, які, як правило, пов'язані з діями наступального характеру або нанесення дуже великих втрат протилежній стороні", - заявив Марчук.

Він запевнив, що українська розвідка точно знає, через який залізничний перехід і кордон з російської сторони заходять ешелони, скільки, яку привезли техніку, куди потім ця техніка йде, і де її розвантажують.

Марчук також заявив, що про загасання конфлікту на Донбасі можна говорити лише з точки зору активності обстрілу. Однак накопичення всіх складових, аж до польових госпіталів, засобів розвідки, складів зброї, відремонтованої техніки, - все говорить про те, що Росія не збирається виходити звідти.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися фотографії наслідків обстрілу проросійських бойовиків так званої ЛНР у ніч на 13 липня Станиці Луганської.