RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

​Ажіотаж навколо можливого воєнного стану в Україні: у Раді вказали на важливі деталі

Координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук прокоментував заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливе запровадження в Україні військового положення.

У своїй статті для «Апострофа» Тимчук висловив думку, що є сенс вводити воєнний стан не по всій країні, а на окремій території – зоні проведення АТО.

При цьому нардеп вказав на важливі аспекти: «У чому політична проблема? По-перше, якщо ми вводимо воєнний стан, то нам потрібно конкретизувати, хто супротивник. У нас на рахунок цього є законодавчі рішення, але, тим не менш, ми не запустили міжнародний механізм, щоб визнати Росію країною-агресором. Є постанова Верховної ради, але на міжнародному рівні воно не має великої ваги. Ми так і не прийняли рішення про визнання так званих "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями, тому що в Україні відсутній механізм визнання організацій терористичними, і ми можемо визнавати терористами тільки окремих громадян. Крім того, якщо ми скажемо, що перебуваємо в стані війни з Росією, то Путін може просто сказати - що це Україна оголосила війну. Тобто, ми їм, а не вони нам. Це все політичні моменти».

Більше читайте у матеріалі «Апострофа» Рада підтримає введення воєнного стану, - Дмитро Тимчук.