RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Саакашвілі виступив за диктатуру влади в Україні

Колишній президент Грузії, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі виступив проти децентралізації влади в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю журналу Новое время.

Зокрема, в черговий раз відповідаючи на запитання, чи пройшов він у прем'єр-міністри України, Саакашвілі заявив, що ця посада в Україні зараз дуже слабка.

"Якщо мені запропонували б замість Гройсмана, я б не погодився. З простої причини: у Гройсмана у парламенті немає своїх депутатів. У нього добрі наміри, але немає своїх депутатів", - зазначив він.

"У нас хороші відносини з прем'єром. Але багато його накази не виходять за межі поверху. Механізм зламаний повністю. Якщо Кучма міг вдарити рукою по столу, сказати: "Все, ви будете це робити", додати пару матюків, і це робилося швидше, то зараз можна матюкатися скільки завгодно", - додав одеський губернатор.

Він упевнений, що в Україні владу зараз треба не децентралізовувати, як це декларують нинішні її представники, а зовсім навпаки.

"Потрібно централізувати владу. Держава повинна посилитися. Повинна бути єдина команда. Має бути уряд, у якого своя більшість у парламенті. І потрібно будувати українську державу", - підкреслив Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", Саакашвілі виступає за дострокові вибори Верховної Ради вже навесні 2017 року.