RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

РосЗМІ тиражують сенсаційну брехню про російських ГРУшників, на яких обміняли Савченко

Російські ЗМІ тиражують інформацію, нібито російські ГРУшники Олександр Александров Євген Єрофєєв ніколи не служили в Головному розвідувальному управлінні Росії, а історія про це була вигадана українською владою.

Про це повідомляє НТВ у сюжеті "Зрадив, але розкаявся" про колишнього морпіха Тихоокеанського флоту РФ Олексія Філіпова, який нібито воював на Донбасі на стороні України в батальйоні "Азов".

Пропагандистський канал зазначає, що Філіппов "намагається якомога швидше забути ганебний факт своєї біографії". Він стверджує, що особисто брав участь у допиті Александрова і Єрофєєва

"Вони висмикнули із загального числа полонених двох громадян РФ, натиснули на них, і вони розповіли, що є співробітниками ГРУ. По стану Александрова видно було, що хлопець наляканий, накачаний якимись незрозумілими речовинами, мова якась невиразна. Тобто боєць спецназу ГРУ так себе не веде. Це був звичайний хлопець. Може, він колись служив десь", - заявив Філіпов.

За даними НТВ, участю Філіпова в бойових діях на стороні України зацікавився Слідчий комітет РФ.

"Зараз слідчі пильно вивчають біографію перебіжчика", - повідомляє канал.

Як повідомляв "Апостроф", в травні ГРУшників, які неодноразово визнавали, що виконували наказ Росії під час війни на Донбасі на стороні ополченців, обміняли на українську льотчицю Надію Савченко.