RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Головний військовий прокурор України викликав гнів у мережі: запідозрили в расизмі

Головний військовий прокурор України, заступник генерального прокурора Анатолій Матіос зробив расистське зауваження на адресу народного депутата Мустафи Найєма, чим викликав невдоволення користувачів соціальних мереж.

Про це Матіос сказав в ефірі телеканалу 112, відео з його інтерв'ю опубліковано на YouTube.

"Ми говорили про кисень. Мабуть, не вистачало кисню нашому шановному пуштуну за національністю, українцю Мустафі не плутати праведне з грішним навіть у прізвищах", — заявив Матіос, відповідаючи на питання журналіста, що стосується Найєма.

Також Матіос зазначив "красу мови людей, які не є українцями".

Момент, де Матіос говорить про Найєма, дивіться на відео з 15.22.

"Зараз на каналі 112 військовий прокурор Матіос кілька разів дорікнув депутата Наєма, що той не українець, а пуштун, а значить не має тут... Ось такий відвертий расизм держчиновника. Я сам за здоровий націоналізм, але мене обурило", — зазначив на своїй сторінці у Facebook журналіст Ігор Ляшенко.

"І ця людина (Матіос) претендує на керівництво Державним бюро розслідувань... Спочатку, мабуть, будуть вимірювати лінійкою форму черепа і вирішувати — український череп? Якщо ні — відмовити в розслідуванні... Понаїхали тут всякі москалі-пуштуни-цигани-жиди-чечени-поляки і далі за списком", — пише на своїй сторінці в Facebook бізнесмен і блогер Андрій Марусов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з підкресленим акцентуванням національності оскандалився російський телеканал. Розповідаючи про Володимира Гройсмане, який на той момент був спікером Верховної Ради і називався в якості ймовірного кандидата в прем'єри, телеканал "Росія-24" підкреслив його єврейську національність.