RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Інцидент глави ГПУ з нардепом: Лещенко вказав на казус

Народний депутат Сергій Лещенко вказав на казус у відповіді генерального прокурора України Юрія Луценка, який назвав опубліковану розмову з олігархом, колишнім дніпропетровським губернатором Ігорем Коломойським, справою однорічної давнини,

Про це Лещенко написав на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп зазначив, що Луценко і Коломойський говорили про фінансові питання, мова йшла про те, щоб половину грошей з якогось "спору" віддати в БПП. Лещенко відповів, що в той час Луценко вже був членом Верховної Ради, а значить, йому не можна було займатися бізнесом.

Народний депутат підкреслив, що генпрокурор пiдтвердив факт розмови, і зазначив, що в ГПУ ведуть справу, де Коломойський виступає головним підозрюваним. Таку ситуацію Лещенко назвав конфліктом інтересів.

Він зазначив, що в нормальній європейській країні оприлюднення такої розмови стало б причиною для розслідування. Але в Україні цього не відбувається, тому що це означає, що "Луценко повинен відкрити справу... проти самого себе".

Лещенко зазначив, що арешт Єфремова — це прекрасно, але поцікавився, коли почнуть саджати нинішніх корупціонерів.

Як повідомляв "Апостроф", суперечка Сергія Лещенка з генпрокурором Юрієм Луценком викликала ажіотаж у соцмережах. Мова в цьому диспуті йшла про те, що глава Генпрокуратури нібито таємно зустрічався з олігархом Коломойським.