RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

З Польщі надійшло загрозливе застереження на адресу України

Спікер Сенату Польщі Станіслав Карчевський заявив, що якщо Верховна Рада України ухвалить постанову про геноцид з боку поляків щодо українців у відповідь на ухвалення Сеймом Польщі резолюції про геноцид з боку українців щодо поляків, то це буде погано.

Про це повідомляє українська служба "Польське Радіо".

За словами спікера Сенату Польщі, тільки діалог може дати надію на порозуміння поляків з українцями на тему спільної історії. Він зазначив, що Польща повинна говорити правду про Волинську трагедію і прийняття постанови Сеймом було свідченням цього.

"Треба йти до істини. Ми зробили сміливий і рішучий крок, бо те, що зробили українці, було геноцидом", - говорить Карчевський.

Він додав, що, хоча українські політики не бажають відверто говорити про Волинську трагедію, взаємини між Польщею та Україною залишаються хорошими.

Зазначимо, позафракційний народний депутат України Олексій Мусій у Верховній Раді зареєстрував документ під назвою "Проект постанови про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців у 1919 - 1951 роках".

Як повідомляв "Апостроф", українські політичні і громадські діячі з розчаруванням поставилися до визнання Волинської трагедії Сеймом Польщі геноцидом.