RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відома журналістка назвала п'ять причин, чому Україна повинна готуватися до війни за Крим

Україні слід радикально змінити політику щодо анексованого Росією Криму.

Про це написала журналістка Валентина Самар у статті для Дзеркала тижня.

"Перша причина того, що Україна повинна негайно відкрити свій "кримський фронт", полягає в тому, що нині вже немає ніяких підстав для солодкої надії повернути Крим тільки дипломатичними методами, посиленими економічними санкціями або, ще примарнішими, — коли режим Путіна впаде.... Тому Україна повинна готуватися до війни за Крим", - пише журналістка.

Друга причина, на її думку, полягає в тому, що Росія всі ці два роки активно готувалася до великої війни, стягувала в Крим війська і техніку.

"Зрозуміло, що створити таку армію, проти якої Путін "не попре" через великі втрати, Україна не може, навіть якщо захоче в перспективі — немає ресурсів для "гонки озброєнь". Але, найголовніше, — цього і не треба. Україна може і повинна була навчитися застосовувати асиметричні методи оборони і навіть наступу на гібридному "кримському фронті", - вважає Самар.

Ці методи будуть ефективними, запевняє Самар, з третьої причини – все населення Криму незалежно від політичної позиції не хоче війни. При цьому воно вже почало занепадати духом через провальну ситуації в туризмі, а також через зубожіння населення, до якого призвели високі ціни і низькі зарплати.

"Четверта причина, по якій сьогодні є потреба у початку "кримської кампанії", випливає з попередньої. На тлі зростаючого невдоволення у мешканців Криму реальною російською дійсністю, породженою всесиллям бюрократів-капіталістів та спецслужбістів, Україна повинна наочно і практично, а не пропагандистськи, демонструвати свою увагу до вірних і лояльним громадян, і особливо до їх дітей", - пише журналістка.

П'ята причина, за її словами, полягає в тому, що дорожня карта для зміни політики щодо Криму вже готова. Вона прийнята у вигляді рекомендацій парламентських слухань та затверджена в 4 серпня профільним Комітетом ВРУ.

"Загалом, потрібен лісник, який прийде і все ці "потеряшкі" збере в одну корзину і виставить на стіл-карту дій. Поряд з будильником, заведеним ще на півроку західних санкцій проти Росії. Сприятливий для активних, сміливих, неординарних, а тому — несподіваних для агресора і, значить, ефективних дій на гібридному "кримському фронті" час вже веде зворотний відлік", - пише Самар.

Як повідомляв "Апостроф", російський блогер Ілля Варламов поділився своїми негативними враженнями від відвідування кримського курорту Новий Світ.