RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Відомий журналіст побачив ознаки кривавого загострення на Донбасі

Російський журналіст Олексій Венедиктов вважає, що останні події вказують на можливе загострення війни на Донбасі найближчим часом.

Про це він сказав Ехо Москви.

"Ми просто до цього звикли, знаєте, як звикли до повідомлень у свій час з Чечні, а зараз з Сирії: там загинуло — 2 сьогодні, післязавтра – 3, вчора — 7. Насправді червень місяць на цій території – Донецька і Луганська – був найкривавішим після мінських угод. Просто кожен день приходить: тут від обстрілів стільки українських військовослужбовців загинуло, стільки-то донецьких сепаратистів загинуло, стільки-то мирних жителів загинуло", - пояснює Венедиктов.

На його думку, це вказує на те, що військові дії можуть наростати.

"Я просто ще раз хочу сказати, що там вже досить все криваво і загострення може статися. Ось дивіться, що було як раз в липні 2014 року, коли був збитий MH17. Буквально за кілька днів до цього почалися переговори про припинення стрільби. І раптом збивається MH17 – і відразу все повернулося. Тому, я думаю, що є дуже багато інтересантів і бенефіціаріїв, які зацікавлені в загостренні ситуації в цьому регіоні", - пояснює журналіст.

Венедиктов зазначає, що є особи, зацікавлені у триваючому конфлікті з економічних, а також з політичних причин.

Однією з ознак загострення, на думку журналіста, можна розцінити недавній замах на ватажка ЛНР Ігоря Плотницького.

"Я думаю, що загроза загострення в Донецьку залежить від кожного випадку. Ось від Плотницького. Оголосять зараз, що це українські спецслужби – і понеслася зима в Ташкент, припустимо. Або навпаки. Тому, я думаю, що так, ситуація дуже нестабільна, дуже хитна, і загострення цілком можливо", - підкреслює він.

Як повідомляв "Апостроф", після замаху медики повідомляли, що ватажок бойовиків ЛНР отримав безліч травм, спочатку говорили про те, що йому пошкодили життєво важливі органи. Потім у мережі з'явилося аудіозвернення Плотницького, в якому він заявив, що живий і здоровий. Проте журналісти поставили під сумнів те, що цей запис справжній.