RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про незавидну долю російських військових, які воювали на Донбасі

Російський політик, член Політичного комітету російської партії "Яблуко" Лев Шлосберг розповів про постійний страх і залякування російських військових, які воюють на Донбасі проти України, та їх сімей.

Про це він сказав Ехо Москви.

"Мені доводилося спілкуватися з багатьма сім'ями, родичі яких брали участь у бойових діях в Україні. Хтось, слава богу, залишився живий, хтось, на жаль, загинув. І страх перед державою в цих людей дуже значний. Страх перед розголосом був дуже великий. Багато людей говорили: «Скажіть, що як робити, але не розповідайте про нас. Ніде не кажіть». Просто люди дуже боялися завдати шкоду своїм рідним", - розповів Шлосберг.

За його словами, коли пішли перші загиблі з Донбасу, люди не знали, що робити і куди звертатися. В армії їм брехали про місцезнаходження їх сімей.

Політик підкреслив, що багатьом сім'ям навіть не вдалося отримати від держави компенсацію.

"Так, деяким заплатили, але не всім. Коли кількість загиблих стала дуже великою, багатьох з них заднім числом записували в козаки і люди не отримували нічого взагалі. Ми знаємо таких загиблих, яких просто поховали, в тому числі, і в Пскові. Їм, як ветеранам бойових дій за інші війни, видали гроші на поховання, але ні копійки грошей держава за вбитого військовослужбовця вже не заплатила, тому що просто знайшли такий спосіб маскувати ці втрати", - повідомив він.

"Визнавати цей страшний смертний гріх війни на сході України силами російських збройних сил наша держава не має наміру, тому що услід за цим необхідно буде називати цифру загиблих. Це будуть тисячі осіб. Ми не можемо називати число, але, коли рано чи пізно це стане відомо, — а це стане відомо – це буде питання політичної відповідальності за цих загиблих", - підкреслив політик.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні з'явилося нове відео, на якому показано, як з Росії в окупований Крим перекидають ракетні комплекси та іншу військову техніку.