RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал з електронними деклараціями в Україні: журналіст розповів про провал

Український журналіст Денис Бігус розповів обурливі подробиці про те, як одна з держслужб зірвала запуск системи електронного декларування в Україні.

Про це Бігус написав у своєму Facebook.

"Ну що, Держслужба спецзв'язку спецснавернула електронне декларування. І надовго. Сертифікатм на систему немає і не передбачається. Окремо дратує позиція НАЗК, в якій чомусь сильно не всі переживають через цей грандіозний факап. Зате вже зрозуміло, що переживає МВФ", - описує ситуацію журналіст.

Крім того, за відомостями Бігуса, вчора державний хостер "Українські спеціальні системи" запропонував перенести систему електронного декларування куди-небудь в інше місце нібито через спекотливу погоду.

"Тому що через спеку (вчора ж був пік спеки, якщо ви не помітили. а сьогодні взагалі пекло) в будь-який момент може відмовити обладнання. Проблема в тому, що на іншому майданчику розмістити систему не можна, адже потрібен сертифікат ДССЗІ", - пише журналіст.

Нагадаємо, що нещодавно президент України Петро Порошенко пообіцяв, що система електронного декларування буде запущена в термін - 15 серпня 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розбурхав мережі заявою про можливий зрив запуску системи електронного декларування.