RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал: на адресу Порошенка висунули гучне звинувачення

Українські журналісти опублікували звернення, в якому закликали Євросоюз не скасовувати візи у зв'язку зі зривом запуску системи електронного декларування в Україні.

У тексті редакції видання "ЕП" підкреслюють, що до фальсифікації реформ причетне керівництво країни.

Зазначається, що зрив був схвалений вказівкою зверху голові Держспецзв'язку Леоніду Євдоченко і голові Національної агенції з запобігання корупції Наталії Корчак, які входять до групи впливу секретаря РНБО Олександра Турчинова.

неділю ми зазначали, що роль Порошенка ще потребує уточнення, адже гравці президентської команди публічно виступили проти запуску "неповноцінної" системи. Та й сам президент у четвер звернувся до народу з цього приводу, хоча його заява припускала подвійне прочитання. На жаль, нині маємо все більше ознак того, що президент якщо не ініціював, то принаймні підтримав лінію фальсифікації реформ", - пише видання.

Підкреслюється, що Євросоюз прогнозовано не повірив Києву і запуск псевдосистеми електронних декларацій став катастрофічним піар-провалом особисто президента України Петра Порошенка і влади в цілому – як усередині країни, так і на Заході. При цьому втрати від цього скандалу особисто для глави держави значно перевищують вигоду від того, що кілька десятків людей з його команди будуть мати більше часу для приховування незаконно набутих доходів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЗМІ назвали тих, хто стоїть за скандалом навколо зриву запуску системи електронного декларування в Україні.