RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Савченко розповіла, як її порівняли з Ноєм

Народний депутат Надія Савченко розповіла про те, як її порівняли з Ноєм та його ковчегом, в якому врятуються всі, хто "встигне з нею застрибнути".

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

За словами нардепа, таким порівнянням її нагородив росіянин зі США, який писав їй листи, коли вона сиділа у в'язниці на території РФ, а також після повернення до України.

"Коли я сиділа у в'язниці, він мені писав, що я схожа на Жанну д'Арк. Це людина, яка вивчала історію життя Жанни д'Арк. Одного разу він написав так: "як думаєш, що б робила Жанна д'Арк, якби не вмерла"? Він говорить, що є історичні факти, згідно з якими вона все-таки пішла, їй заплатили гроші за виконану роботу, вона завела чоловіка, народила дітей і так собі жила. Я йому пояснила, що якщо Жанна д'Арк була така ж, як я, якщо ми дійсно схожі, то вона б ніколи не змогла спокійно жити зі своєю сім'єю, якби бачила, що відбувається в країні, після того, як вона віддала всю себе", - каже Савченко.

Політик розповіла, що після цього той самий чоловік написав їй нового листа, в якому порівняв з Ісусом Христом, у котрого всі кидають каміння, а також з Ноєм, який за біблійною легендою побудував ковчег для порятунку всього живого під час Всесвітнього потопу.

"Проходить ще деякий час, і він мені пише: "Раніше ти нагадувала мені Жанну д'Арк, а зараз ти нагадуєш Ісуса Христа. У тебе всі, кому не лінь, кидають каміння". Ще нещодавно він мені написав: "тепер ти мені нагадуєш Ноїв ковчег. Ти ведеш, і той, хто встигне з тобою застрибнути, той не потоне, а всі інші потонуть, як на "Титаніку", - розповідає нардеп.

Також політик заявила, що чоловік порівняв її з чимось на кшталт 10 заповідей, з якими "носилися євреї", поки "не закопали, щоб вони не заважали їм жити".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": "Надія Савченко: є кілька варіантів повернення Криму".