RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Відомий дисидент розповів, як анексію Криму могла зупинити одна погроза

Відомий український дисидент, екс-нардеп, Герой України Левко Лук'яненко вважає, що Україна в 2014 році могла зберегти Крим, не допустивши його анексії з боку Росії.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

Зокрема, Герой України навів у приклад ситуацію з островом Тузла в Керченській протоці в часи президентства Леоніда Кучми. Тоді в України і Росії виник конфлікт навколо цього острова, а, за словами Лук'яненка, Кучма зумів вирішити цю проблему на користь України.

"Коли Путін там почав вантажними машинами захоплювати острів Тузла, Кучма сів у літак і полетів туди, полетіли туди також депутати Верховної Ради. І сказали: тільки щось включається наша авіація, і все розбомбимо. І Путін відступив", - зазначив український політик.

А ось у 2014 році у виконуючого тоді обов'язки президента України Олександра Турчинова, на думку Лук'яненка, не вистачило рішучості, і Путін зумів захопити Крим і Севастополь.

Більш детально читайте в інтерв'ю Левка Лук'яненка "Апострофу".

Як повідомляв "Апостроф", у березні 2014 року Путін підписав документи про анексію Кримського півострова. Міжнародне співтовариство визнало цей крок незаконним.