RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко зробив гучну заяву з приводу санкцій проти Росії

Український президент Петро Порошенко заявив про розширення санкційного списку відносно компаній і фізичних осіб з Росії, які причетні до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Зокрема, обмежувальні заходи торкнуться підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, які підтримують так звані ЛНР і ДНР, а також компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованим Росією Кримом.

Як зазначив Порошенко, мова йде і про компанії-оператори, судна і літаки, які порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону з боку України.

Крім цього, президент України запропонував доповнити санкційний список особами, які будуть брати участь у виборах до Держдуми РФ в окупованому Криму.

Також прес-служба Ради національної безпеки і оборони України відзначає, що РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до осіб, які причетні до вчинення протиправних дій проти українських громадян. Зокрема, мова йде про представників правоохоронних та судових органів Росії, які несуть відповідальність за незаконне переслідування Олега Сєнцова, Олександра Кольченка та інших громадян України, які були неправомірно затримані, засуджені і досі незаконно утримуються на російській території.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах бурхливо відреагували на продовження і розширення антиросійських санкцій Кабміном України.