RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

На Банковій розповіли, як Британія може покарати Грема Філліпса

Політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України, заявив, що проти британського прокремлівського журналіста Грема Філліпса необхідно відкрити кримінальне провадження за фактом знущань над Володимиром Жемчуговим, який перебував у полоні бойовиків на Донбасі.

Про це Березовець повідомив у коментарі виданню "Апостроф".

Він зазначив, що Філліпс знущався над Жемчуговим, перебуваючи на території України, незалежно від того, окупована вона чи ні.

Березовець вважає, що оголосити Філліпса в розшук по лінії Інтерполу не вийде, оскільки організація неохоче йде назустріч Україні в даному аспекті. Також, вважає політтехнолог, Україна повинна вимагати від Великобританії порушити кримінальну справу, оскільки Філліпс сприяє терористичним організаціям ЛНР і ДНР, а британське законодавство щодо терористів є жорстким. Тому Лондон може пред'явити звинувачення Філіпсу у разі перетину ним кордону Великобританії.

Про те, які заходи вживають українські влади проти Грема Філліпса читайте в матеріалі "Апострофа" "Україна проти Грема Філліпса: як покарати пропагандиста".