RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Заваруха у ватажка ЛНР: у Росії назвали причини

Події навколо інформації про "державний переворот" у так званій ЛНР можуть бути пов'язані з боротьбою ватажка ЛНР Ігоря Плотницького з колишнім "міністром" МГБ "республіки" Леонідом Пасічником, екс-начальником підрозділу по боротьбі з контрабандою луганської СБУ.

Про це повідомляє російське видання Газета.ru.

За інформацією ЗМІ, конфлікт був пов'язаний з боротьбою за контроль над фінансами від продажу вугілля, електроенергії та палива. У жовтні минулого року в ЛНР заарештували "міністра палива та енергетики" Дмитра Ляміна, який був людиною Плотницького. Після цього ватажок ЛНР зняв з посади Ляміна, а також відправив у відставку Пасічника.

Як пишуть журналісти, здійснив самогубство Геннадій Ципкалов і побіжний Олексій Карякін (до 25 березня 2016 року очолював народну раду ЛНР) виступали на стороні Пасічника під час його конфлікту з Плотницьким.

Офіційно Пасічник і Плотницький незабаром після відкритого конфлікту помірялись. Проте пізніше в ЛНР стали гинути близькі до обох сторін люди. Так, в березні 2016 року був застрелений радник Теслярської Дмитро Каргаєв, а в грудні 2015-го був підірваний польовий командир Павло Дрьомов, який вважався близьким до Пасічника.

Після вибуху поруч з джипом Плотницького у Луганську 6 серпня ватажок ЛНР публічно звинуватив МДБ та "міністерство інформації" в бездіяльності і небажанні припиняти чутки про його здоров'я. Потім, нагадує видання, 20 вересня з'явилися новини про смерті батьків Плотницького, а через кілька днів – інформація про "переворот" в ЛНР.

Наближений до бойовиків військовий аналітик Борис Рожин заявив, що в Луганську та ряді інших міст після інформації про "переворот" посилена охорона адміністративних будівель. Також в підвищеному режимі боєготовності знаходяться військові частини бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилося відео з поясненнями бойовиків смерті Геннадія Циплакова.