RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Путіна заявили про затримання двох українських дезертирів: опубліковані зізнання солдат

Російські прикордонники затримали двох нібито українських військових під час переходу через українсько-російський кордон в Ростовській області.

Про це повідомляє "РІА Новості" з посиланням на прес-службу Прикордонного управління ФСБ.

Силовики повідомили, що затримали двох українських військових, які переходили кордон у різних місцях. За словами ФСБ-шників, чоловіки поскаржилися на те, що були покликані в армію насильно.

Затриманих звуть Андрій Яцун і Богдан Білозеров. Обидва жителі Луганської області.

Яцун в коментарі інформагентству заявив, що його нібито призвали до армії прямо з роботи, і відразу відправили в зону проведення АТО в Бахмут.

За словами Білозерова, він відмовлявся від служби в армії. Тоді, за його словами, у нього порвали паспорт і сказали, що тепер він нікуди не дінеться. Він заявив, що якийсь час переховувалася у тітки, а потім вирішив тікати до Росії.

Також в агентстві заявили про те, що в середині листопада був затриманий ще один український військовослужбовець, Євген Сергієнко. Він, нібито, планує просити політичного притулку в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", на думку Андрія Лисенка, затримуючи нібито українських диверсантів, співробітники ФСБ намагаються продемонструвати свою ефективність.