RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Когнітивний дисонанс: в РФ розповіли, як Путін підставив Трампа з кібератаками

Російський політолог Лілія Шевцова вважає, що Дональд Трамп стоїть перед нелегким вибором через ситуацію з атакою російських хакерів під час виборів президента США.

На своїй сторінці у Facebook Шевцова підкреслила, що "Росія стала фактором внутрішньої політики лідера західного світу".

"Америка так довго ігнорувала Росію, доводячи, що ми перестали бути їх пріоритетом, а Кремль так довго намагався їм стати. І ось настав час відплати. Однак як все просто починалося - з хакерських атак", - пише Шевцова.

"Сьогодні "Російський фактор" став аргументом у політичному протистоянні у Вашингтоні, зокрема, викликавши конфронтацію Трампа і американських спецслужб. Це вам не дурниця, коли керівники трьох основних спецслужб Америки - ЦРУ, ФБР і Агентства нацбезпеки кажуть обраному президенту, дивлячись йому в очі: ми практично впевнені, що ви обрані за сприяння нашого ворога!", - пояснює ситуацію політолог.

Вона продовжує: "Російський фактор" став міною, яка загрожує підірвати легітимність нового американського президента. Сьогодні Трамп і його команда намагаються пройти по лезу бритви. З одного боку, вони не можуть допустити визнання правоти спецслужб. З іншого, Трамп повинен уникнути створення враження, що він відплатить Путіну за своє обрання. Ось Трамп і вправляється в когнітивному дисонансі. Так, він висловив свою повагу до спецслужб і визнав факт хакерських факт з боку Росії, Китаю та інших країн. І при цьому він знову заграв на своїй флейті: "Мати хороші відносини з Росією - це хороша річ".

Шевцова підкреслила, що таким чином Трамп опинився в складній ситуації, в якій йому потрібно одночасно відреагувати на кібератаки Росії і намагатися налагодити з нею відносини.

Як повідомляв "Апостроф", в Пентагоні обіцяли нову жорстку відповідь на кібератаки з боку РФ.