RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Треба мати клепку в голові: Тука висловився про публікацію Савченко списків полонених

Публікація нардепом Надією Савченко списків людей, які знаходяться в полоні у бойовиків або зникли безвісти тільки погіршить ситуацію з їх звільненням.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської ОВГА Георгій Тука.

"Я не бачу ніякого сенсу в опублікуванні Савченко списків заручників. З моєї очки зору, процедура обміну заручниками потребує тиші, а не розголосу. І про це говорить досвід багатьох країн, а не тільки нашої. Тому я дуже критично ставлюся до цієї ініціативи. Наслідки можуть бути непередбаченими. Я останній місяць, коли спілкувався з Надією Савченко, я не знав про таку її ініціативу. Ця ініціатива мені незрозуміла і абсолютно недоречна", говорить Тука.

При цьому він додає, що цю інформацію можуть використовувати для шантажу родичів заручників: "Можуть дзвонити сім'ям і вимагати винагороду, на жаль, такі випадки вже були. Нічого нового ми не вигадаємо. Я завжди притримувався цієї точки зору: переговорний процес вимагає тиші".

"Крім того, мати клепку в голові – будь-яка популярність цього питання підвищить його ціну. Я не думаю, що цей шлях, яким вона пішла, принесе полегшення про процесу переговорів. Савченко – не уповноважена була так чинити. Які вона може вести переговори?", - обурюється Тука.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що нардеп Дмитро Тимчук звинуватив Савченко в спекуляціях з публікацією списків полонених.