RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Нове Придністров'я: в Росії озвучили сценарій заморозки конфлікту на Донбасі

Євросоюз може погодиться на нейтральний статус України, якщо Росія заморозить конфлікт на Донбасі.

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський в інтерв'ю ONLINE.UA.

Він нагадав, що в НАТО неодноразово висловлювалися про наміри не приймати Україну до Альянсу, а питання її вступу ЄС теж зараз не стоїть на порядку денному.

"Якби українське керівництво саме відмовилося від ЛДНР, то Європа б аплодувала", - говорить Радзіховський, відзначаючи, що Київ ніколи на це не піде. За його словами, ситуація залишиться підвішеною.

Журналіст вважає, що ЄС не буде тиснути на Україну, щоб Київ виконував усі бажання Володимира Путіна. Також він вважає малоймовірним, що Євросоюз змусить Україну віддати Донбас: "Змусити Порошенка вони ще зможуть, а як змусити 40-мільйонну країну?".

"Якщо українці самі відмовляться від території — це одне питання, а якщо це буде ініціювати ЄС, то це не зрозуміють", - підкреслив Радзіховський. Він зазначив, що країни ЄС можуть скасувати секторальні санкції проти РФ в обмін на гарантію заморозки конфлікту на сході України.

"Тобто, ніяких пострілів, ЛДНР перетворюється в Придністров'я, Росія їх годує", - говорить журналіст. Він стверджує, що з високою ймовірністю Москва погодиться на ці умови.

Як повідомляв "Апостроф", раніше про можливість заморожування конфлікту на Донбасі говорив Штефан Майстер, голова програми для Східної Європи, РФ і Центральної Азії в Німецькій раді зовнішньої політики.