RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Трамп – не проект Росії: на Заході дали пораду Україні щодо відносин з США

Дональд Трамп є вкрай непослідовним, тому Україні варто витримати паузу і поспостерігати за його першими кроками у зовнішній політиці США.

Таку думку висловив асоційований науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Джеймс Шерр в інтерв'ю Лізі.

Він підкреслив, що ніхто не знає, який курс насправді вибере Трамп.

"Трамп - не проект Росії", - каже Шерр, відзначаючи, що це перший післявоєнний президент США, який закликав не фокусуватися на ситуації в Європі.

"Трамп і його оточення бачать викликами для США Китай і Ісламську державу, і вважають, що Росія бореться з ІД і потрібно відірвати її від альянсу з Китаєм", - підкреслив експерт. Він зазначив, що таке бачення ситуації базується на міфах, а не на реаліях.

"Це бачення присутня не тільки в США і воно грає на руку Росії", - каже Шерр. Разом з тим експерт звернув увагу, що Трамп налаштований на масштабне відродження військових сил США, модернізації ядерних сил і поширення впливу Вашингтона на ринку енергоносіїв. У цьому плані, каже, Шерр їх позиції з Путіним явно не збігається.

Також він зазначив, що в оточенні Трампа зараз багато людей, які підтримують ідею зближення з РФ, проте достатньо і тих, хто вважає Росію противником. У цьому плані, як пояснює експерт, Україна повинна почекати і ідентифікувати своїх можливих "друзів" в новій адміністрації Білого Дому і починати з ними співпрацювати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Трамп заявляв, що Росія ніколи не намагалася на нього тиснути. При цьому в ЗМІ кілька днів поспіль обговорюють дані про наявність у РФ компромату на Трампа.