RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

В ЄС пообіцяли українцям безвіз, тому що вони його заслуговують

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі висловив сподівання, що українці в найближчі місяці отримають безвізовий режим з європейськими країнами.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він не став назвати точну дату, але повідомив, що в найближчі кілька місяців буде ухвалено формальне рішення, яке дозволить українцям короткострокове перебування в Євросоюзі без віз. "Український народ на це заслуговує, адже Україна виконала всі зобов'язання, всі умови, які висунув ЄС", - сказав Мінгареллі.

Також він запевнив, що рішення по безвізу для Грузії прийнято раніше, тому що процес обговорення з цією країною почався раніше, ніж з Україною. Він порадив не шукати в цьому політичного підтексту.

Мінгареллі нагадав, що в грудні ЄС схвалив оновлений механізм призупинення безвізових режимів. Тепер, за його словами, українцям залишається лише дочекатися формального затвердження цього механізму. Після цього відбудуться консультації між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією, щоб остаточно затвердити лібералізацію для України.

Як повідомляв "Апостроф", брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що Україна може отримати безвізовий режим з Європейським союзом до травня-червня 2017 року.