RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ле Пен пообіцяла вивести Францію з НАТО

Лідер проросійскої партії Національний фронт, кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен оприлюднила свою передвиборчу програму, в якій обіцяє референдум щодо виходу з ЄС, вихід з НАТО і Шенгенської угоди, а також обмеження міграції. Про це повідомляє RFI.

Референдумом про приналежність Франції з Європейського Союзу Ле Пен має намір "повернути собі чотири суверенітети": валютний, законодавчий, територіальний і економічний. Відмова від єдиної європейської валюти євро в програмі названо "відновленням національної валюти".

Крім того, лідер Національного фронту обіцяє відновити національні кордони, вийти з Шенгенської зони, в двадцять разів скоротити імміграцію - до 10 тисяч осіб на рік, а також позбавити нелегальних мігрантів можливості узаконити своє перебування у Франції.

Марін Ле Пен відмовилася від вимоги відновити смертну кару, але протягом п'яти років обіцяє збільшити число місць у французьких в'язницях на 40 тисяч.

Крім того, Нацфронт пропонує скасувати реформу Трудового кодексу, яку провів президент Франсуа Олланд, однак обіцяє спеціальну "премію купівельної спроможності" у розмірі 200 євро найбіль малозабезпеченим французам, яку передбачається фінансувати за рахунок нового 3-процентного податку на імпорт.

Програма Ле Пен передбачає також збільшення оборонного бюджету країни до 3% ВВП, але при цьому Франція має вийти з війського командування НАТО.

Лідер Нацфронту обіцяє відмовитись від мажоритарної системи виборів депутатів французького парламенту перейти до пропорційної і скоротити чисельність Національних зборів (з 577 до 300 осіб) і Сенату (з 348 до 200 обранців).

Нагадаємо, раніше члени партії "Республіканці" закликали кандидата на пост президента Франції Франсуа Фійона відмовитися від участі у виборах через корупційний скандал навколо його дружини Пенелоп.