RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

США і ЄС ухвалили важливе рішення щодо антиросійських санкцій

США і Євросоюз дійшли згоди щодо збереження санкцій проти Росії, повідомила представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні за підсумками з держсекретарем США Рексом Тіллерсона та іншими високопоставленими чиновниками адміністрації президента США.

За словами Могеріні, США і ЄС єдині у своїй політиці, спрямованої на те, щоб покласти край насильству на сході України. Зокрема, мова йде про те, що Москва має виконувати Мінські угоди від 2015 го року, вироблені лідерами України, Росії, Німеччини та Франциии.

"Ми домовилися, що Мінські угоди повинні бути виконані в повному обсязі, і про те, що санкції пов'язані з повною реалізацією цих угод", - цитує главу європейської дипломатії Голос Америки.

У той же час Могеріні не впевнена, що США збережуть єдність у питанні санкцій проти РФ. "Я не знаю, чи будуть американці єдині в цьому питанні, але європейці будуть", - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше американські ЗМІ повідомили про успішні переговори представників Дональда Трампа і Володимира Путіна щодо зняття частини санкцій з РФ.