RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Кисню тут не додається: у РФ пояснили втечу своїх депутатів до України

Втеча в Україну російських політиків, у тому числі колишніх депутатів Державної Думи Дениса Вороненкова та його дружини Марії Максакової, пов'язана з жахливою ситуацією в Росії.

Про це у своєму блозі на сайті радіостанції "Ехо Москви" написав російський письменник і публіцист Дмитро Биков.

"Допускаю, звичайно, що Вороненков та Максакова — заслані козачки і завтра визнаються в цьому, попутно розповівши, як в Україні погано і як їх там смачно годували. Але не схоже, чесно кажучи. А схоже на те, що сьогодні ця найбільш нестабільна, воююча, атакована нами Україна, яку поливає по всіх каналах і дружно поносить в соцмережах величезна більшість користувачів, видається далекоглядним людям прямо-таки острівцем стабільності у порівнянні з Росією. Тому що, поклавши руку на серце, 86 відсотків при об'єктивному опитуванні чесно зізналися, що живуть в очікуванні грандіозного бабаху, і це не спадщина нестабільних 90-х (багато хто їх зовсім не пам'ятають), а відчуття зростаючої нудотної неправоти у всьому. Відчуття все більш глибокого звалювання в непрохідне болото, яке можна, звичайно, видати за особливий шлях, але якось дуже вже погано цей шлях пахне", - написав Биков.

"І хоча ми як і раніше перспективні для спортсменів і тренерів, і в кров готові розцілувати будь-якого перебіжчика, і квартири залюбки даємо по всьому простору від Грозного до Саранська — до нас не особливо рвуться, а від нас готові їхати навіть на війну. Бо у нас перспектив нуль, а на війні можна хоча б постріляти, а якщо повезе, то й заробити. І вороги української влади, симпатизанти нашої, чомусь їздять сюди в основному на ток-шоу, а воліють жити там. І поки ця ситуація не зміниться, жодних підстав для оптимізму в нас не з'явиться — навіть якщо долар знову буде коштувати 35.

Бо не доларом дихає людина, а киснем. А кисню тут не додається", - додав російський письменник.

Нагадаємо, Слідчий комітет Росії оголосив у розшук колишнього депутата Держдуми Росії від Компартії Дениса Вороненкова, який дав у Генпрокуратурі свідчення у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича і отримав українське громадянство.

Як повідомляв "Апостроф", Марію Максакову, яка разом з чоловіком Денисом Вороненковим поїхала в Україну, виключили з партії "Єдина Росія".