RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Імперські понти: у Росії пояснили, чому Кремль не піде з Донбасу

Кремль не може в даний момент нічого запропонувати виборцям Володимира Путіна, тому буде дотримуватися тактики "імперських завоювань".

Про це пише російський політолог Андрій Піонтковський у своїй колонці для видання "Новое время".

Він підкреслив, що підтримка Москвою окупованого Донбасу покладає величезну економічну навантаження на Росію і негативно позначається на стагнуючої економіці.

Він підкреслив, що Путін буде намагатися влаштувати на Донбасі нове Придністров'я, намагаючись постійно розширити межі підконтрольної бойовикам території. При цьому політолог прогнозує жорстку політичну реакцію з боку Заходу: "Це – ціна, яку Путін буде платити за свою авантюру".

"Путін не хоче від неї відмовитися, піти з Донбасу в період розпочатої президентської кампанії, це для нього немислимо", - каже Він, зазначаючи, що "в цей рік виборів йому нема чого запропонувати виборцям, окрім нових імперських понтів".

Експерт звернув увагу, що у Кремля немає досягнень у сфері економіки і підвищення рівня життя, тому він намагається розширити суб'єктність на Донбасі, оформляючи при цьому анексію Південної Осетії. Також Піонтковський зазначив, що загроза нависла і над Білоруссю, оскільки "ведеться явна інформаційна війна проти Лукашенка, якого вони 25 років не можуть змусити вступити в РФ".

"Плюс зав'язується якась абсолютно божевільна авантюра в Африці. Все це кроки Путіна до розвалу російської держави", - резюмує Він.

Раніше "Апостроф" публікував думку Піонтковського по новій тактиці Путіна по Донбасу.