RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Бекешкіна розповіла про шанси партії об'єднаних націоналістів пройти до Ради

Об'єднання трьох впливових українських націоналістичних партій (ВО "Свобода", "Національний корпус" і "Правий сектор") має можливість подолати 5-відсотковий бар'єр у разі участі в парламентських виборах. Про це у своєму матеріалі для "Апострофа" пише соціолог, директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна.

Експерт зазначила, що на сьогоднішній день в українському суспільстві існує запит на націоналістичні партії. При цьому вона висловила сумнів у тому, що об'єднанню вдасться мобілізувати своїх виборців, оскільки вони є незначним сегментом суспільства.

"Цей проект розрахований на людей, які поділяють їхні політичні погляди, на людей, які навіть не націоналісти, а з досить радикальними поглядами. Але важко зараз сказати, скільки можуть отримати ці партії від такого сегмента виборців", – пише Бекешкіна.

За її словами, українці, віддаючи перевагу тим чи іншим політичним силам на виборах, зазвичай орієнтуються не на ідейні позиції, а на певних лідерів та міць" медіакампанії.

Бекешкіна вважає, що навіть якщо націоналістичний сегмент в країні становить 7%, то це зовсім не означає, що даний електорат віддасть свої голоси за об'єднання трьох націоналістичних партій. Це обумовлюється тим, що на українській політичній арені присутні і інші фігури, які ратують за радикальні зміни, такі як партія "Батьківщина" Юлії Тимошенко і Радикальна партія Олега Ляшка.

Раніше "Апостроф" писав про те, що лідери ВО "Свобода" і "Національного корпусу" Олег Тягнибок та Андрій Білецький розповіли про цілі об'єднання їхніх політичних сил.