RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

За крісло президента Франції поборються 11 кандидатів

Керівництво Франції зареєструвало 11 кандидатів для участі в президентських виборах. Про це заявив глава Конституційної ради країни Лоран Фабіус, повідомляє Le Figaro.

За словами Фабіуса, саме стільки кандидатів зуміли подолати планку в 500 підписів для участі у виборах голови держави. Він також зазначив, що у 2007 році за президентське крісло боролися 12 чоловік, а на останніх виборах у 2012 році – 10 претендентів.

Французьке законодавство передбачає отримання кожним кандидатом на пост голови держави не менше 500 підписів депутатів різних рівнів на свою підтримку. Тільки той, хто заручився підтримкою п'ятисот народних обранців, отримує право поборотися за президентське крісло. При цьому імена поручителів оприлюднюються.

У боротьбі за Єлисейський палац візьмуть участь голова партії "Вставай, Франція" Ніколя Дюпон-Еньян, лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен, лідер руху "Вперед" Еммануель Макрона, представник "Соціалістичної партії" Філіп Путу, засновник партії "Солідарність і прогрес" Жак Шемінад, парламентар-центрист Жан Ласаль, представник лівих Меланшон, лідер "Народно-республіканського союзу" Франсуа Аселіно і кандидат від "Республіканців" Франсуа Фійон.

Чинний голова держави Франсуа Олланд заявив, що не планує балотуватися на другий термін, оскільки усвідомлює, що його висунення "може поставити під загрозу єдність лівих сил".

6 березня "Апостроф" повідомляв, що Франція прийняла рішення відмовитись від електронного голосування на виборах.