RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Епопея з призначенням аудитора НАБУ: Лещенко пояснив ситуацію з кандидатом від Банкової

Народний депутат від ББП Сергій Лещенко прокоментував ситуацію з призначенням британця Найджела Брауна членом комісії зовнішнього контролю на проведення незалежної оцінки ефективності діяльності НАБУ.

Про це Лещенко повідомив у коментарі "Апострофу".

"Скільки спроб було поставити Брауна через парламент, як нагинали через коліно і звозили мертвих, і живих, і ненароджених в парламент, як заповнювали антикорупційний комітет додатковими депутатами, щоб був потрібний склад, як намагалися проголосувати за Брауна, а він ще навіть не був зареєстрований", - зазначив він.

"А ось зараз повністю новий трюк. Що може бути якщо зараз не вдасться протиснути, врятувати Порошенко від негативної реакції, американських і європейських партнерів. Тепер він буде пропонувати Сторча (заступника генерального інспектора Департаменту юстиції США, - ред.) вже від свого імені. Але це просто не серйозно. Не можна обманювати всіх", - додав Лещенко.

Він нагадав, що завтра відбудеться засідання парламентського антикорупційного комітету.

"Тому що там є люди, які виконують вказівку Банкової і намагаються реалізувати цей сценарій. Куди цей сценарій призведе, ми побачимо. Сьогодні голосування явно вже не буде", - підсумував Лещенко.

Докладніше про ситуацію з призначенням Найджела Брауна читайте в матеріалі "Апострофа".