RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путінський похід проти України: Піонтковський спрогнозував подальші дії Кремля

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що чергова фаза агресії РФ проти України буде проходити в стилістиці відкритої підтримки, в тому числі і військової, самопроголошених ДНР-ЛНР як "легітимного суб'єкта".

Про це він написав у своїй статті на сайті kasparov.ru.

"Зміна Москвою декорацій була викликана не тільки категоричною відмовою України проковтнути наживку "відновлення територіальної цілісності", але і ще двома важливими обставинами. Провал операції "Трампнаш" поставив хрест на надіях Кремля на "Велику угоду", в рамках якої він, зокрема, готовий був поторгувати Донбасом заради юридичного закріплення анексії Криму", - відзначив Піонтковський.

"Крім того, президентську кампанію, яка почалася, очевидно вирішено проводити під знаком імперських понтів. У внутрішньому порядку денному і насамперед у сфері економіки режиму нічого запропонувати піплу крім унікальної бідності. Тому і залишається тільки максимально дзвеніти державно-патріотичними **дями, якщо вже не від тайги до британських морів, то хоча б від Осетії до Лівії.

У Лівії майору Путіну захотілося, мабуть, утерти ніс самому генералісимусу. На Потсдамській конференції, як відомо, в ході обговорення питання про колишні італійські колоніяї, Сталін наполегливо намагався влізти в Лівію. Але, поступившись йому в усьому, в Східній Європі, Трумен і Черчілль у Середземномор'ї його все-таки не пустили.

Що ж стосується України, то третій похід Путіна закінчиться таким же провалом як і два попередніх. Фундаментальні фактори, що працюють проти нього, не змінилися.

У цілому третій путінський похід несе в собі не тільки військові, але і, перш за все, величезні політичні ризики. Міжнародна ізоляція країни посилиться. А ейфорія 18 березня 2014 року може в 2017-му обернутися на думці народній тим же, чим стояння на колінах перед Зимовим палацом 2 серпня 1914-го обернулося в 1917-му.", - написав політолог.

Як повідомляв "Апостроф", на думку військового експерта Валентина Бадрака, Росія здатна трансформувати агресію проти України на Донбасі у "миротворчу" місію під егідою ООН, втягнувши в неї держав-учасників Організації Договору про колективну безпеку.