RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Екс-голова адміністрації Януковича порівняв з "диктаторськими" закони щодо "е-декларацій"

Колишній заступник голови адміністрації президента України Андрій Портнов проаналізував закони про електронні декларації, виявивши в них схожість з "диктаторськими" законами 2014 року.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Проаналізував різницю між законами про контроль над громадськими організаціями - диктаторськими від 16 січня 2014 року і демократичними, прийнятими депутатами революції гідності. Висновок короткий - ох і безсоромні ж ваші пики", - написав Він.

Він зазначив, що закони від 16 січня 2014 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян", також як і нинішній закон, передбачали, щоб громадяни і громадські організації, що мають іноземні джерела фінансування, були зобов'язані про це повідомляти і визнавалися іноземними агентами.

Нагадаємо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення зміни у третю статтю закону України "Про запобігання корупції".

Закони, прийняті Верховною радою 16 січня отримали назву "диктаторські" і викликали протести серед українців, пізніше вони були частково скасовані.